JADŁOSPIS - DZIEŃ 18
I: omlet z pieczarkami
kawa bez cukru z mlekiem 0,5%
II: rulonik z wędliny i sera
III: sałatka: sałata lodowa, pomidor, tuńczyk
IV: zapiekanka szpinakowa
V: serek wiejski lekki 3%
VI: orzechy włoskie (cały dzień)
ĆWICZENIA:
6 Weidera: dzień 16: 12 cykli (12 powtórzeń każdego z ćwiczeń), 3 serie
ZAPIEKANKA SZPINAKOWA / BABECZKI SZPINAKOWE
Rozmrażamy i podsmażamy paczkę mrożonego szpinaku, doprawiamy do smaku, studzimy. Dodajemy do tego co kto lubi (paprykę, brokuły, fasolkę szparagową) oraz 3 jajka i odrobinę żółtego sera odtłuszczonego (startego). Wszystko mieszamy. Taką masę można włożyć na blachę (do tortownicy, naczynia żaroodpornego itp) lub do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 30-40minut. Powstaje albo ciasto/zapiekanka szpinakowa lub babeczki quiche (dobre właściwie na każdą porę - śniadanie, obiad, kolację).
I: omlet z pieczarkami
kawa bez cukru z mlekiem 0,5%
II: rulonik z wędliny i sera
III: sałatka: sałata lodowa, pomidor, tuńczyk
IV: zapiekanka szpinakowa
V: serek wiejski lekki 3%
VI: orzechy włoskie (cały dzień)
ĆWICZENIA:
6 Weidera: dzień 16: 12 cykli (12 powtórzeń każdego z ćwiczeń), 3 serie
ZAPIEKANKA SZPINAKOWA / BABECZKI SZPINAKOWE
Rozmrażamy i podsmażamy paczkę mrożonego szpinaku, doprawiamy do smaku, studzimy. Dodajemy do tego co kto lubi (paprykę, brokuły, fasolkę szparagową) oraz 3 jajka i odrobinę żółtego sera odtłuszczonego (startego). Wszystko mieszamy. Taką masę można włożyć na blachę (do tortownicy, naczynia żaroodpornego itp) lub do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 30-40minut. Powstaje albo ciasto/zapiekanka szpinakowa lub babeczki quiche (dobre właściwie na każdą porę - śniadanie, obiad, kolację).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz